Кувейтські нафтовики завершили страйк, що піднімає ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейтські нафтовики завершили страйк, що піднімає ціни на нафту

Енергетика
386
Робочі нафтових держкомпаній Кувейту припинили протести проти планів влади урізати зарплати. Страйк викликала зростання цін на нафту, незважаючи на безуспішні переговори в Досі по заморожуванню видобутку.
“Ми вирішили припинити загальний страйк і повернути робітників нафтового сектора на їх робочі місця починаючи з сьомої ранку середи, 20 квітня”, – цитує Reuters лист профспілки нафтової галузі, опубліковане Al Jarida. В організації також пообіцяли “докласти всіх зусиль, щоб негайно повернути виробництво на колишній рівень”.
Дані про припинення страйку з’явилися через кілька годин після того, як міністр нафти країни виключив можливість переговорів з робітниками до тих пір, поки вони не припинять протести. Один з профспілкових лідерів, однак, вимагав від протестуючих продовжувати свою акцію доти, поки не будуть задоволені їхні вимоги.
Невдоволення робітників Кувейту пов’язано з планами влади урізати зарплати і пільги. В результаті протесту підприємства були змушені ввести в дію надзвичайний план роботи і скоротити видобуток.
Страйк був одним з факторів, які вплинули на те, що нафтові котирування відіграли падіння після безуспішних переговорів у Досі із заморожування видобутку.
Нагадаємо, 17 квітня в Досі проходила зустріч нафтовидобувний країн. Переговори тривали шість годин і завершилися безрезультатно.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас