ЄС готує кампанію проти Android, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує кампанію проти Android, - FT

Світ
1712
ЄС планує розпочати масштабну кампанію проти корпорації Google. Як повідомляє видання Financial Times, представники Єврокомісії вже практично завершили складати звинувачення, спрямоване проти операційної системи Android.
За словами Маргарет Вестагер, комісара з питань конкуренції, занепокоєння викликає той факт, що Google користується бажанням користувачів отримати пакет додатків “відразу ж після того, як вони дістають смартфон з коробки”. Це може привести до стагнації інновацій через те, що виробники додатків і постачальники послуг не можуть вільно потрапити на ринок.
“Нас турбує той факт, що Google вимагає від виробників попередню установку певного набору додатків, а не дозволяє їм самим вирішувати, які програми встановлювати. Це призводить до того, що Google відрізає основний шлях, по якому нові додатки можуть досягти користувачів”, – заявила Вестагер.
Раніше Єврокомісія розпочала кампанію проти компанії Microsoft, звинувачуючи її в зловживанні домінуючого положення на ринку. У 2004 році ЄС зобов’язав компанію виплатити штраф у розмірі 497 мільйонів євро.
Відзначимо, що Android-пристрої лідирують на ринку продажів і обганяють свого безпосереднього конкурента на 67%. Серед продажів смартфонів 82,2% припадає на Android-пристрої, а на пристрої під управлінням iOS всього 14,6%.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас