Не стій, паровоз: Балчун розповів, як збирається реформувати "Укрзалізницю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не стій, паровоз: Балчун розповів, як збирається реформувати "Укрзалізницю"

Казна та Політика
604
Зміни в “Укрзалізниці” мають бути спрямовані на те, щоб генерувати велику маржу і дохід, що дозволило б інвестувати в модернізацію рухомого складу та інфраструктури.
Про це розповів переможець конкурсу на главу УЗ Войцех Балчун.
Він зазначив, що в “Укрзалізниці” є величезна потреба в залученні інвестицій в модернізацію рухомого складу та інфраструктури.
“Зміни повинні бути спрямовані на те, щоб генерувати велику маржу і дохід, що дозволило б серед інших джерел фінансувати покривати ці потреби. Ми повинні генерувати більше грошей, не проїдати їх, а рефінансувати в розвиток”, – сказав Балчун.
“В результаті ми повинні отримати найкращий сервіс для пасажирів, кращий рухомий склад для вантажовідправників. І в такий спосіб зміцнювати власну конкурентоспроможність. Кожна компанія повинна керуватися такою філософією”, – додав він.
На питання про те, чи отримав він гарантії уряду на впровадження свого курсу реформ, Балчун відповів, що гарантії взагалі винесені за рамки дискусій.
“Мені було сказано, що є конкретні очікування. Це очевидно, що глава залізниці повинен мати політичну підтримку. Без цього нічого зробити неможливо. Якби у мене не було гарантій такої підтримки, то я б і не став починати цю місію”, – підсумував він.
Нагадаємо, номінаційного комітет за призначенням керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України 12 квітня назвав громадянина Польщі Войцеха Балчуна переможцем конкурсу на посаду глави ВАТ “Укрзалізниця”.
Для офіційного призначення на посаду кандидатуру ще повинен затвердити Кабмін України.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас