Зубко: Доходи місцевих бюджетів в першому кварталі поточного року зросли на 46% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко: Доходи місцевих бюджетів в першому кварталі поточного року зросли на 46%

Казна та Політика
324
Доходи місцевих бюджетів в першому кварталі поточного року зросли на 46% – до 30 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомили в прес-службі віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.
На думку Зубко, зростання доходів стало свідченням ефективної політики бюджетної децентралізації та поліпшення адміністрування податків. Зокрема, за інформацією віце-прем’єр-міністра, зростання доходів лише з податку на доходи фізосіб склало близько 150%. Загальний обсяг зборів за 1 квартал поточного року склав 15,9 млрд грн. Причому настільки значне збільшення податкових відрахувань, впевнений Зубко, стало можливим завдяки зниженню ставки єдиного соцвнеску і збільшення рівня зарплат.
Також досить значним став дохід з податку на землю, що склав за підсумками січня-березня 5 млрд грн.
«Зазначені показники – це безперечний ефект від бюджетної децентралізації. Це не просто цифри на папері, а реальні можливості для місцевого самоврядування змінювати життя на своїх територіях – надавати якісні послуги, робити їх більш доступними і сучасними », – цитує прес-служба Зубко.
Нагадаємо, процес децентралізації влади, що передбачає передачу на місця адміністративних функцій, а також функцій з адміністрування та акумулювання податкових відрахувань, почався в Україні в 2015 році. Метою реформи є надання регіонам більшої фінансової незалежності, а також можливостей використання регіональних ресурсів, включаючи грошові, на свій розсуд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас