"Волиньгаз" планує інвестувати в газові мережі області 37 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Волиньгаз" планує інвестувати в газові мережі області 37 млн гривень

Енергетика
195
У 2016 році в рамках інвестиційної програми ВАТ “Волиньгаз” направить 37 мільйонів гривень в поліпшення газопостачання області. Більше 60% з цієї суми передбачено на установку лічильників газу, йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
Першим розділом Плану розвитку газорозподільної системи на 2016-2025 роки є інвестиційна програма газорозподільного підприємства ПАТ “Волиньгаз”. Проект інвестпрограми передбачає капіталовкладення компанії в модернізацію газових мереж та закупівлю приладів обліку газу. У 2016 році ПАТ “Волиньгаз” планує встановити понад 2,7 тисяч індивідуальних і 879 будинкових лічильників, на що в інвестиційній програмі підприємства закладено понад 22 мільйонів гривень.
“Ініціатором програми по масової установці загальних для всього багатоквартирного будинку вузлів обліку споживання газу стала НКРЕКУ. Таке облаштування будинкових лічильників газу замість індивідуальних приладів обліку дозволяє заощадити час і кошти, адже в середньому витрати на одного абонента при установці будинкового лічильника стоять в п’ять разів дешевше, ніж при монтажі квартирних лічильників. Решта будинків волинян, де встановити будинкові лічильники неможливо або не рентабельно будуть обладнані індивідуальними приладами обліку “, – розповідає перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ” Волиньгаз “Сергій Галянт.
Крім того, майже 14 млн гривень з затвердженої в інвестиційній програмі суми “Волиньгаз” планує направити на ремонт і модернізацію газових мереж, заміну об’єктів газопостачання для підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання області.
За словами першого заступника голови правління “Волиньгазу”, щоб повністю модернізувати газове господарство Волинської області потрібно щорічно інвестувати близько 65 мільйонів гривень протягом хоча б п’яти років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас