ДФС втратила понад 500 тисяч документів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС втратила понад 500 тисяч документів - ЗМІ

Казна та Політика
1741
Державна фіскальна служба внаслідок збою в роботі системи управління інформації та технічних неполадок в серверах з 6 по 11 грудня 2015 року втратила 3 Тбайт інформації. Про це пише Hubs з посиланням з посиланням на наказ ДФС.
“В результаті збою в роботі АІС “Управління документами” (з 6 по 11 грудня 2015 року) на рівні ДФС втрачено близько 3 Терабайт інформації (близько 531 тисячі електронних документів, 26 тисяч даних в реєстраційних картках, 4,1 тисяч реєстраційних карток, 3,1 тисяч контрольних карток і т.д”, – йдеться у документі.
Згідно з наказом, документи втрачені через виникнення і накопичення помилок “в системі зберігання даних Hitachi VSP, що призвели до неможливості створення резервної копії системи і втрати даних (06-11.12.15 р)”.
Причиною цього стали “перегріви серверного обладнання, викликані неналежною роботою системи охолодження, збої в роботі, відключення електроенергії, відсутність документації на обладнання, розміщене в серверному приміщенні, а також відсутність обслуговування системи зберігання даних”.
Примітно також, що “збій” тривав цілих шість діб, так і те, що обсяг безповоротно втраченої інформації вимірюється терабайтами, а її перелік настільки великий, що перевіряючі вирішили обійтися формулюванням “і т.і.” пише видання.
“Кількість втраченої внутрішньої кореспонденції і на рівні територіальних органів не встановлено”, – йдеться в наказі.
У прес-службі ДФС обіцяли надати відповідь пізніше.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас