ЗМІ: Планова підготовка до 7-ї хвилі вже йде. Коли варто очікувати початок мобілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Планова підготовка до 7-ї хвилі вже йде. Коли варто очікувати початок мобілізації

Казна та Політика
3304
Президент заговорив про майбутню, 7-у хвилю мобілізації. “Це хвиля мобілізації буде єдиною в цьому році”, – уточнив Петро Порошенко на зустрічі з бійцями батальйонів спецпризначення МВС.
Журналісти розпитали військових про умови, при яких може відбутися 7-я хвиля мобілізації, і дізналася кілька цікавих деталей.
По-перше, джерела в Міноборони повідомили, що планова підготовка до 7-ї хвилі вже йде, але початку мобілізації варто очікувати не раніше ніж через місяць.
“Уже зараз уточнюються списки і розносяться повістки – для уточнення даних у списках. Але наголошуємо, поки це – планові заходи по відношенню до всіх громадян, які стоять на обліку”, – уточнюють у відомстві.
По-друге, планується, що на службу призвуть від 5 до 10 тис. чоловік. “У нас зараз позитивна динаміка по набору контрактників: з початку року вже набрано близько 20 тис. чоловік. Тобто ми набираємо приблизно 7 тис. чоловік в місяць, і кількість бажаючих не знижується. Це суттєвий приріст! Оптимальне, бажане число контрактників для армії – це близько 70 тис. чоловік, – розповіли в Міноборони. – Якщо ситуація на Донбасі буде відносно спокійною, то сил, засобів і наших контрактників цілком вистачить. Але говорити про те, що мобілізації зовсім не буде – некоректно: все буде залежати від ситуації на фронті. А її спрогнозувати не можна. Ось тому ми поки не знаємо, ні коли точно оголосять мобілізацію, ні скільки людей призвуть “.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас