Ціна на нафту: Ринки, що розвиваються знижуються після провалу переговорів в Досі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту: Ринки, що розвиваються знижуються після провалу переговорів в Досі

Енергетика
557
Безрезультатне завершення переговорів в Досі призвело до обвалу цін на нафту, падінню валют і акцій країн, що розвиваються, в першу чергу під ударом опинилися країни-виробники сировини.
Індекс MSCI Emerging Markets, який ріс всі останні дні, втрачає в понеділок 0,7%.
Курс малазійського ринггіта до долара знижується майже на 1%, корейська вона – на 0,3%.
Надії, що видобувним країнам вдасться домовитися про замороження обсягів виробництва нафти, були одним з головних факторів, який сприяв зростанню цін на нафту на 50% з лютневих мінімумів. Це також сприяло загальному зростанню оптимізму щодо країн, що розвиваються, багато з яких є провідними постачальниками сировини на світовий ринок.
Ціни на нафту знижувалися в понеділок до 7%.
Котирування червневих ф’ючерсів на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 за Києвом впали на 4,13% – до $ 41,28 за барель.
Ціни контрактів на марку WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилися на 4,68% – до $ 38,47 за барель.
Зустріч нафтовидобувних країн в Досі закінчилася безрезультатно через позицію Саудівської Аравії, яка ставила умовою заморозки видобутку участь в угоді Ірану.
Раніше міністр нафти Ірану опублікував заяву про те, що Іран, незважаючи ні на які домовленості ОПЕК про замороження, залишає за собою право збільшувати видобуток нафти. Уже в найближчі дні Іран має намір збільшити експорт нафти до 2 млн барелів на добу, близько 30-35% цієї нафти йде європейський ринок – тобто на ринок, за який активно бореться Саудівська Аравія.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас