Експерти оцінили економічні збитки від землетрусу в Японії в $ 20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти оцінили економічні збитки від землетрусу в Японії в $ 20 млрд

Світ
399
Сукупний економічний збиток в результаті землетрусу магнітудою 6,2 в Кумамото на японському острові Кюсю може скласти до $20 млрд, підрахували експерти Kinetic Analysis.
Оцінки є попередніми і засновані на моделюванні стихійних лих, а також на даних про щільність населення, проблемних будівлях і глибині і потужності поштовхів в постраждалому регіоні.
Страховий збиток може перевищити $5 млрд.
Як повідомлялося, епіцентр стався 14 квітня землетрусу розташовувався на території префектури Кумамото в 7 км на північний захід від міста Кумамото на глибині приблизно 10 км. За останніми даними, загинули дев’ять осіб, ще не менше 1 010 осіб постраждали. В районі тривають пошуково-рятувальні роботи.
У межах 100 км від епіцентру проживають понад 8 млн чоловік.
У місті Кумамото постраждав замок Кумамото, що вважається однією з головних місцевих визначних пам’яток.
Спочатку в префектурі Кумамото без водопостачання залишилися 57 тис. будинків, проте в п’ятницю їх кількість скоротилася до 24,9 тис.
Видання Japan Times відзначає, що розташована в 120 км від епіцентру землетрусу АЕС “Сендай” компанії Kyushu Electric Power – єдина в даний момент діюча АЕС в Японії – продовжує працювати в нормальному режимі.
Однак ряд підприємств, в тому числі що належать компаніям Honda, Sony і Bridgestone, призупинив свою роботу в цьому районі після землетрусу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас