Переговори нафтовидобувних країн про обмеження видобутку провалилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори нафтовидобувних країн про обмеження видобутку провалилися

Енергетика
2160
Переговори Саудівської Аравії, Катару, РФ і ще 14 країн в Досі несподівано зірвалися через позицію Ер-Ріяда, що в останній момент висунув нездійсненні вимоги.
Ще в суботу ввечері проект документа був узгоджений, в тому числі з найбільш проблемною Саудівською Аравією, і всі були впевнені, що угода “в якомусь вигляді” з’явиться.
Але вчора вранці позиція Ер-Ріяда різко змінилася: саудівці вимагали, щоб документ підписали всі країни ОПЕК, в тому числі Іран і Лівія. Це неможливо: Іран напередодні знову підтвердив, що має намір підняти видобуток до досанкціонного рівня в 4 млн барелів на день, а Лівія не контролює свій нафтовидобуток.
В результаті декларацію про замороження видобутку на рівні січня підписати не вдалося, переговори відкладені до зустрічі країн ОПЕК в червні.
Тим часом, аж до зустрічі в Досі настрої на ринку були скоріше оптимістичними. Аналітики говорили, що в зростання цін на нафту до порядку $40 за барель закладені очікування позитивного рішення видобувних держав. Тепер очікується падіння до $30 за барель.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас