Японці допоможуть Україні позбутися вугільної залежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці допоможуть Україні позбутися вугільної залежності

Енергетика
1406
Японські фахівці допоможуть модернізувати українські ТЕС для більшого використання українського вугілля.
Про це заявив президент України Петро Порошенко під час візиту до Львівської області.
“Новітні японські енергетичні технології дадуть можливість модернізувати українські електричні енергогенеруючі потужності для того, щоб ми використовували українське, в тому числі львівське вугілля, замість того, щоб імпортувати російське, або з-за кордону”, – підкреслив Порошенко.
Президент не уточнював які саме станції має на увазі. На українських ТЕС використовується газове вугілля і антрацит. Державний оператор ТЕС “Центренерго” (Вуглегірська, Зміївська та Трипільська ТЕС) використовує антрацит, пісне і газове вугілля.
Держава використовує мінову схему поставок вугілля з групою ДТЕК. З державних шахт Львівсько-Волинського басейну газове вугілля постачають на станції “ДТЕК Західенерго”, а з шахт ДТЕК – антрацит надходив на Зміївської ТЕС ( “Центренерго”).
Однак, через падіння виробництва електроенергії ДТЕК неодноразово припиняв купувати державне вугілля.
Нагадаємо, раніше екс-міністр енергоуглепрома Володимир Демчишин неодноразово заявляв, що українські ТЕС, що використовують антрацит необхідно перевести на газове вугілля.
Таким чином він розраховував позбавити енергетиків залежності від поставок вугілля з неконтрольованих територій і закупівель в Росії. Однак реальних кроків в цьому напрямку зроблено не було.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас