У новому Кабміні розповіли, які підприємства збережуть у держвласності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У новому Кабміні розповіли, які підприємства збережуть у держвласності

Казна та Політика
1461
Новопризначений міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий виступає за збереження стратегічних підприємств у державній власності.
“Якщо це стратегічне підприємство, якщо воно отримує хороший прибуток, воно цей прибуток може генерувати для громадян України та підтримувати бюджет, в якому, ви знаєте, грошей не так багато”, – говорить Кутовий.
Новий міністр зазначив, що прибуток держкомпаній в підпорядкуванні Мінагропроду може бути спрямована на підтримку малого та середнього аграрного бізнесу.
“Підхід, який може працювати на майбутнє, – той прибуток, який буде генеруватися держкомпаніями в сфері підпорядкування Мінагропроду, буде перенаправлятися для підтримки фермерів та малих підприємств”, – сказав Кутовий.
Міністр вважає, що найбільш виграшним для держави буде варіант приватизації держпідприємств, при якому інвестор отримуватиме невеликий пакет акцій держкомпанії на певних умовах результатів діяльності, при виконанні яких він зможе збільшувати свій пакет.
Кутовий також зазначив, що поки не сформував позицію щодо приватизації державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт”, але підкреслив, що має намір надавати максимальне сприяння директорам заводів підприємства в пошуку нових ринків збуту.
“В цій галузі потрібно дати максимально широку можливість всім підприємствам працювати. Якщо на підприємствах в підпорядкуванні “Укрспирту” сьогодні є ефективні директори на місцях, то наше завдання – дати їм працювати, шукати ринки збуту разом з міністерством, щоб вони заробляли прибуток”, – сказав Кутовий.
Як відомо, попередній уряд, який працював під керівництвом Арсенія Яценюка з грудня 2014 року, взяв курс на масштабну приватизацію державних підприємств, у тому числі деяких стратегічних і заборонених до приватизації, серед яких найбільші аграрні компанії – Державна продовольчо-зернова корпорація і “Укрспирт”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас