У другому півріччі Київ підключать до атомної станції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У другому півріччі Київ підключать до атомної станції

Енергетика
1946
Хмельницька АЕС закінчує реконструкцію відкритого розподільчого пристрою (ВРП) 750 кВ для переведення лінії з ОРУ ЧАЕС на підстанцію 750 кВ “Київська”.
Про це повідомила прес-служба НАЕК “Енергоатом”.
Реконструкція ВРП 750 кВ на Хмельницькій АЕС почалася у вересні 2015 року. На сьогоднішній момент на завершальну стадію вийшов перший етап робіт.
Змонтовано силове обладнання фірми Areva, пристрої релейного захисту та протиаварійної автоматики кращих вітчизняних і зарубіжних виробників (Хартрон, Siemens, ABB).
За словами прес-служби “Енергоатому”, виконання другого етапу залежить від ступеня готовності обладнання на підстанції “Київська” і можливості виведення в ремонт лінії ХАЕСЧАЕС.
Після закінчення робіт лінію з Хмельницької АЕС переведуть з ОРУ ЧАЕС на підстанцію “Київська”. Повне завершення робіт заплановано на другу половину 2016 року.
Роботи на ВРП Хмельницької АЕС – частина великого проекту з передачі електроенергії від двох атомних станцій на заході країни до центральних регіонах, в тому числі – до Києва.
Після введення в експлуатацію двох атомних енергоблоків на Хмельницькій і Рівненській АЕС (ХАЕС-2 та РАЕС-4) з’явилася проблема надлишкових потужностей. Блоки добудували і ввели в 2004 році, проте не забезпечили лініями електропередач. В результаті – потужність блоків цих АЕС виявилася територіально “замкнутою”.
З іншого боку – після зупинки блоків Чорнобильської АЕС дефіцитним виявився Київський регіон. Для вирішення цієї проблеми було заплановано будівництво підстанції 750 кВ “Київська” та двох ліній 750 кВ Рівненська АЕС – Київська та Хмельницька АЕС – Київська.
Передбачається, що крім поліпшення якості енергопостачання, лінії дозволять змінити баланс електрогенерації – збільшити відсоток атомної генерації як більш дешевого джерела електроенергії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас