Кувейт піднімає ціни на електрику вперше за 50 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейт піднімає ціни на електрику вперше за 50 років

Світ
459
Парламент Кувейту більшістю голосів схвалив законопроект, що дозволяє уряду підвищити внутрішні ціни на електрику та воду для знаходяться в країні нерезидентів і компаній, повідомляє саудівська ділова газета “Аль-Іктісадійя”.
Ціни на електрику будуть поступово підвищені для нерезидентів, що користуються житлом, з 2 філсів (0,7 американських центів, в 1 кувейтському динарі 1000 філсів) до 15 філсів (5 центів) за 1 кіловат, для компаній – з 2 до 25 філсів за кіловат. Вартість води для цих категорій споживачів буде збільшена більш ніж в два рази.
Виступаючи на слуханнях у парламенті, міністр енергетики і водних ресурсів Кувейту Ахмад аль-Джассар повідомив, що держава щорічно виділяє близько $ 8,8 млрд для підтримки низьких цін на воду і електрику. За його словами, якщо не вжити жодних обмежувальних заходів, то до 2035 року споживання цих ресурсів зросте в три рази, а розмір субсидій може досягти $ 25 млрд на рік.
Міністр зазначив, що реалізація закону дозволить зменшити споживання води і електроенергії в два рази.
Видання повідомляє з посиланням на попередні дані, що дефіцит бюджету Кувейту в минулому фінансовому році склав $ 20 млрд через зниження цін на нафту.
У країні проживає близько 3 млн нерезидентів і 1,3 підданих держави.
Кувейт, одне з провідних нафтовидобувних держав світу, піднімає ціни на електрику вперше за останні 50 років. Раніше арабські ЗМІ повідомляли про те, що уряд країни готовий лібералізувати внутрішні ціни на моторне паливо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас