Я не вірю в швидкий продаж частки Порошенка в Roshen, - гендиректор Москалевський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Я не вірю в швидкий продаж частки Порошенка в Roshen, - гендиректор Москалевський

Фондовий ринок
602
Генеральний директор корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський не планує нарощувати свою частку в статутному капіталі компанії найближчим часом.
“У мене немає таких коштів, а борг на себе я брати не хочу. Я відносно щаслива людина. Якщо частка моя збільшиться, то нічого в моєму житті не зміниться, тільки я буду винен тепер гроші”, – сказав він.
В даний час В.Москалевський володіє 13% акцій Roshen, ще чотирьом менеджерам компанії – Євгену Вовчановського, Сергію Зайцеву, Костянтину Маю і Володимиру Ярандіну – належить по 0,5% акцій. У 2013 році частка гендиректора Roshen в статутному капіталі становила 9%, Петра Порошенка – 91%.
“У мене дійсно додалося багато клопоту: я повинен і відбиватися, і кризові заходи вживати, і все інше. Тому моя частка зросла. А Ігор Кононенко, Олег Свинарчук та Олег Зимін давно вийшли і не мають ніякого відношення до компанії”, – уточнив керівник Roshen.
В.Москалевського додав, що не вірить у швидку продаж частки П.Порошенко в умовах поточної економічної ситуації. “Думаю, що він довго буде продавати все це справа. І в Nestle, і в Mondelez є тут свої заводи. З урахуванням економічної ситуації не думаю, що Україна для них пріоритетний ринок”, – пояснив керівник компанії.
За його словами, останній раз П.Порошенко керував компанією в 2001 році.
На поточному тижні В.Москалевський проведе переговори з представником Rothschild про те, яким буде їх подальша співпраця в управлінні компанією. “Просто коли Петро Олексійович сказав про передачу в управління – це одне, а юридично оформити – це зовсім інше. Адже всі питання з передачею Roshen в Rothschild Trust повинні були відбуватися з врегулюванням українського законодавства”, – уточнив гендиректор Roshen.
Як повідомлялося, П.Порошенко після вступу на посаду президента України в 2014 році заявив про намір продати свої активи, для чого він найняв інвестиційні компанію Rothschild і ICU. Однак у зв’язку з відсутністю покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким він передав свою частку в корпорації Roshen в незалежний “сліпий” траст (blind trust) Rothschild Trust на час свого президента.
В результаті в держреєстрі серед співвласників ТОВ “Центрально-Європейська кондитерська компанія”, холдингової компанії Roshen, місце корпоративного фонду “Прайм Ессетс Кепітал”, в якому об’єднані інші активи П.Порошенко, зайняла нідерландська Roshen Europe BV, проте кінцевим бенефіціаром 85% як і раніше вказано П.Порошенка.
Президенту корпорації Roshen В’ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд “Кондітерінвест”, а ще чотирьом менеджерам – по 0,5%.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) І дві Вінницькі кондитерські фабрики, масло молочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ), Клайпеди кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас