МВФ відзначає посилення фінансових ризиків у світі на тлі сповільнення зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відзначає посилення фінансових ризиків у світі на тлі сповільнення зростання

Світ
368
Ризики для світової фінансової стабільності посилюються на тлі сповільнення темпів зростання і падіння цін на сировинні товари, підвищуючи ймовірність стагнації на борговому ринку, яка підірве зростання світового ВВП, попереджає Міжнародний валютний фонд.
Комбінація несприятливих факторів “підвищує необхідність прийняття відповідних заходів як з боку окремих країн, так і колективно для стимулювання зростання, виявлення слабких місць і підкріплення довіри”, йдеться в опублікованій в середу піврічній доповіді МВФ про фінансову стабільність.
За відсутності цих заходів ринки можуть знову дестабілізуватися, і, як наслідок, збільшиться ймовірність тривалого сповільнення зростання, яке для фінансових установ обернеться проблемами з балансом протягом тривалого періоду часу”.
Доповідь повторює тези опублікованого у вівторок огляду МВФ про перспективи розвитку світової економіки, у якому організація знизила прогнози зростання ВВП для світу в цілому і низки країн, зазначивши, що світ став більш вразливим до негативних потрясінь.
Ці заяви задають песимістичний тон весняним засіданням МВФ і Світового банку, що відбудуться на цьому тижні у Вашингтоні і в яких візьмуть участь міністри фінансів і глави центробанків.
Черговий раунд ринкової нестабільності може створити “порочне коло у вигляді крихкої довіри, уповільнення зростання, зниження рівня інфляції і збільшення боргового навантаження”, попереджає МВФ.
“Фінансова стійкість може похитнутися настільки, що в середньостроковій перспективі це негативно позначиться як на зростанні економіки, так і на фінансовій стабільності”, – йдеться в доповіді.
Як повідомлялося, МВФ переглянув оцінку зростання світового ВВП цього року з 3,4% до 3,2%, в наступному – з 3,6% до 3,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас