"Укрзалізниця" в січні-березні заощадила понад 75 млн грн бюджетних коштів на закупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" в січні-березні заощадила понад 75 млн грн бюджетних коштів на закупівлі

Казна та Політика
317
Філія “Центр забезпечення виробництва” (ЦОП) ПАТ “Укрзалізниця” в січні-березні 2106 року було зафіксовано показник зведеної умовної економії на закупівлях в розмірі 75,3 млн грн.
Згідно з повідомленням прес-служби філії, зокрема, 25 млн грн зекономлено на постачання дизельного палива і 50 млн грн на поставках масла.
У першому кварталі 2016 року філія “ЦОП” оголосив 153 тендерні процедури на загальну суму 12,275 млрд грн, що становить 95% контрольного плану закупівель на 2016 рік. Станом на кінець першого кварталу були розкриті конкурсні пропозиції по 68 тендерах на загальну суму 6,581 млрд грн, по 18 пропозицій були укладені угоди. На стадії підписання угод знаходяться 43 пропозиції.
“Не дивлячись на інфляцію і коливання курсу валют,” ЦОП “вдається вчасно проводити закупівлі необхідних матеріалів і економити десятки мільйонів державних коштів. Це стало можливим, перш за все, завдяки реалізації нової концепції закупівель, яку розробила філія. Ця концепція передбачає зміни в процедурі проведення торгів – дроблення лотів і проведення електронних торгів, впровадження формули розрахунку вартості палива з прив’язкою до системи Platts тощо “, – цитується в повідомленні голова філії Данило Мізін.
Середня кількість пропозицій на кожні торги в першому кварталі 2016 року становить 3,3 одиниці, що перевищує кількість пропозицій на кожні торги в системі електронних державних закупівель ProZorro на 0,4 одиниці.
У другому кварталі поточного року філія здійснить перехід на торги в системі ProZorro і введе формулу розрахунку вартості дизельного палива з прив’язкою до системи Platts відповідно до світової практики. Формула ціноутворення для дизельного палива формується після консультації з нафтотрейдерами з урахуванням рекомендація Антимонопольного комітету України.
Експерти “ЦОП” вважають, що введення формули дозволить вибирати кращі цінові пропозиції, вчасно укладати угоди з постачальниками за економічно обґрунтованою ціною.
Серед інших планів “ЦОП” на 2016 рік – завчасне оголошення тендерів та укладання угод для забезпечення закупівель в наступному році, впровадження програми повної електрифікації “Укрзалізниці”, імпортозаміщення і створення конкурентоспроможних умов між виробниками запчастин і устаткування тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас