"Газпром" оскаржив штраф Антимонопольного комітету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" оскаржив штраф Антимонопольного комітету України

Енергетика
493
“Газпром” оскаржив штраф Антимонопольного комітету України, який стягнув з неї 86 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу в 2009-2015 роках.
Про це повідомляється в інформаційній системі порталу “Судова влада України”.
Позов розглядатиме Господарський суд Києва. Третіми особами до справи залучені “Нафтогаз України” і “Укртрансгаз”.
Нагадаємо, в кінці квітня 2015 року антимонопольні органи Європейського союзу пред’явили “Газпрому” офіційне звинувачення в зловживанні монопольним становищем в Польщі, Угорщині, Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Болгарії. Російську компанію звинуватили в створенні штучних бар’єрів для поставок газу з одних країн Центральної та Східної Європи в інші і встановленні несправедливих цін на газ.
Після цього прем’єр Арсеній Яценюк попросив АМКУ порушити аналогічну справу. 13 травня 2015 року Антимонопольний комітет почав розгляд відносно “Газпрому” за зловживання монопольним становищем.
В кінці грудня 2015 року АМКУ повідомив, що в 2009-2015 роках “Газпром”, займаючи монопольне становище на ринку, постійно порушував умови транзитного контракту з НАК “Нафтогаз” і ігнорував будь-які звернення про зміну умов співпраці на економічно обгрунтовані і взаємовигідні.
22 січня 2016 року АМКУ наклав штраф на “Газпром”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас