"Вийшли на прийнятний формат": Коаліція Ради погодила формат майбутнього Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вийшли на прийнятний формат": Коаліція Ради погодила формат майбутнього Кабміну

Казна та Політика
1831
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив про згоду очолити майбутній Кабінет міністрів, а також повідомив про досягнення членами парламентської коаліції компромісу щодо формату нового уряду.
“Ми вийшли на прийнятний формат (уряду – ред.), що дозволить вийти з кризи, в якій ми зараз знаходимося”, – заявив він, відкриваючи ранкове засідання Верховної Ради в середу.
Він також поінформував, що в середу у членів парламентської коаліції буде можливість обговорити пропонований формат Кабінету міністрів.
“Думаю, у нас буде можливість сьогодні зустрітися, провести збори коаліції, щоб завтра вийти на голосування зі створення нового уряду, затвердження програми дій”, – сказав спікер.
В оприлюдненому в середу вранці на сторінці спікера в “Фейсбуці” зверненні В.Гройсман заявив про згоду очолити уряд. При цьому він підкреслив, що для виходу зі складної ситуації, що склалася в країні, майбутньому Кабміну буде потрібно значна підтримка.
“Я розумію, що ми знаходимося в неймовірно складному становищі. Я розумію, що відповідальність перед урядом стоїть величезна, а завдання і виклики – просто катастрофічні. Але я знаю й інше: якщо буде ваша підтримка, підтримка громадян України, ми чесно відпрацюємо і зробимо все, щоб вивести країну з кризи, в якій вона зараз перебуває. Для цього нам потрібна підтримка фракцій парламенту – і “Блоку Петра Порошенка”, і “Народного фронту”, – заявив В.Гройсман.
Раніше джерело у фракції “Блок Петра Порошенка” повідомив, що представника президента України у Верховній Раді Степана Кубіва рекомендуватимуть на посаду віце-прем’єр-міністра-міністра економічного розвитку і торгівлі.
“Переговори щодо складу нового уряду зрушили з мертвої точки. Віталія Ковальчука у склад уряду рекомендувати не будуть, а Степана Кубіва, представника президента у Верховній Раді, рекомендують на посаду віце-прем’єра – міністра економіки”, – повідомило агентству джерело у фракції БПП в середу.
Як повідомлялося, заступник голови фракції “БПП” Олексій Гончаренко заявив, що парламентські фракції “Народний фронт” і “Блок Петра Порошенка” узгодили всі дискусійні моменти в питанні кандидатури майбутнього прем’єр-міністра і формування нового уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас