Бізнес-омбудсмен відзвітував за рік роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес-омбудсмен відзвітував за рік роботи

Казна та Політика
216
Рада бізнес-омбудсмена України опублікувала звіт за підсумками 2015 року, в якому представила результати діяльності по захисту інтересів українських підприємців в державних органах та поліпшення бізнес-клімату в країні.
У звітному році Рада ініціювала 342 розслідування, 151 з яких були успішно закриті, а прямий фінансовий ефект розслідувань склав в звітному періоді 2,7 мільярда гривень, повідомляється на офіційному сайті.
З початку діяльності 20 травня 2015 року Рада прийняла в роботу 58% з 585 скарг, отриманих від представників бізнесу з усіх регіонів України. Найбільше число скарг подали підприємці Харківської, Дніпропетровської, Київської, Одеської, Запорізької областей та м.Києва. Найменша – з Чернівецької, Хмельницької та Рівненської областей.
У звітному році найбільш проблемними для українського бізнесу виявилися податкові питання (затримка повернення ПДВ, перевірки державних фіскальних органів, проблеми електронного адміністрування ПДВ та митне оформлення) та окремі аспекти відносин із силовими структурами.
За результатами розслідувань Рада розробила 123 рекомендації відповідним органам державної влади, з яких 63% були виконані станом на 31 грудня 2015 року.
«Менше ніж за рік роботи ми досягли результату для сотень українських підприємців. Практика показує, що більшість державних органів, яким ми видаємо рекомендації, зважає на нашу думку і готові співпрацювати. На нас чекає довгий і нелегкий шлях: ми продовжимо проводити розслідування, обговорювати законопроекти, залучати все більше державних установ. Наша команда виросла і набралася досвіду, тому я переконаний, що нам під силу здійснити серйозні зміни – маленькими, але впевненими кроками до великої мети», – зазначив Альгірдас Шемета, бізнес-омбудсмен України.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас