Chevron і Shell очікують зростання світового попиту на СПГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chevron і Shell очікують зростання світового попиту на СПГ

Енергетика
423
Глави Chevron Джон Уотсон і Royal Dutch Shell Бен Ван Берден вірять у зростання світового попиту на скраплений природний газ у майбутньому.
Про це сказав Уотсон на пленарній сесії в рамках LNG 18 Conference.
“Ми бачимо зростання попиту на газ на 35% у найближчі 20 років. Говорячи про перспективи, також ми бачимо подвоєння виробництва СПГ, тому що буде зростання світового попиту. Але для цього буде потрібен розвиток безлічі проектів в СПГ”, – сказав Уотсон.
Говорячи про проекти СПГ в Австралії, глава американської компанії зазначив, що країна має багато переваг, але витрати на їх реалізацію високі. За його словами, в Австралії вартість проектів вища на 40% порівняно з проектами в США.
У свою чергу глава англо-голландської Shell Ван Берден з посиланням на дані Міжнародного газового союзу повідомив, що глобальний попит на природний газ буде рости в середньому на 2% за кожний рік до 2020 року. За цей же період ринок СПГ подвоїться.
“Великі виробничі обсяги будуються зараз в США та Австралії, тому можна з упевненістю сказати, що пропозиція буде значно зростати в наступні роки. Водночас попит росте в Китаї, хоча і слабше, ніж ми планували. Це все говорить про те, що ринок енергії буде перенасичений в найближчому майбутньому”, – сказав він.
Проте Ван Берден впевнений, що потрібно продовжувати інвестувати в розвиток СПГ-проектів, оскільки попит продовжить позитивну динаміку, особливо в країнах, що розвиваються.
При цьому, на його думку, низькі ціни на газ, що склалися зараз на ринку, мають явну перевагу для виробників – вони роблять газ більш доступним і привабливим для його споживачів.
Світові поставки СПГ танкерами в 2014 році склали 312,72 млрд кубометрів. В даний час в світі налічується 55 діючих заводів з виробництва СПГ загальною потужністю близько 350 млн тонн і ведеться будівництво 15 нових заводів загальною потужністю 99,5 млн тонн з запланованим запуском до 2020 року, свідчать дані огляду світового ринку СПГ, підготовленого галузевим виданням Petroleum Economist.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас