Світові продажі ПК впали на 9,6% в I кварталі, Dell обійшла HP на ринку США, - Gartner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі ПК впали на 9,6% в I кварталі, Dell обійшла HP на ринку США, - Gartner

Світ
174
Продажі персональних комп’ютерів (ПК) в світі скоротилися в першому кварталі 2016 року у 9,6% в порівнянні з тим же періодом попереднього року, до 64,8 млн одиниць, повідомляє дослідницька компанія Gartner.
Таким чином, падіння на цьому ринку фіксується вже шість кварталів поспіль. Вперше з 2007 року обсяги поставок виявилися меншими 65 млн одиниць.
“Ослаблення нацвалют по відношенню до долара США продовжує відігравати провідну роль в зниженні постачань ПК. Наші попередні результати також показують, що після святкових розпродажів в четвертому кварталі залишилися суттєві запаси”, – зазначила провідний аналітик Gartner Микако Китагава.
Китайська Lenovo зберегла перше місце за обсягами продажів ПК в світі, незважаючи на зниження продажів на 7,2%.
У США на першу сходинку вийшла Dell (26,3% ринку), обігнавши HP Inc. (23,7%). Обидві компанії також входять в трійку лідерів на світовому рівні. Загальний обсяг продажів в США зменшився на 6,6% – до 13,1 млн комп’ютерів, мінімуму за три роки.
За даними Gartner, падіння продажів спостерігалося у всіх основних регіонах світу, найбільш інтенсивним воно було в Латинській Америці – 32,4%.
Разом з тим, за оцінками іншої аналітичної компанії – IDC, продажі ПК в першому кварталі скоротилися на 11,5% в річному вираженні, до 60,6 млн, що було близько до очікуваного зниження на 11,3%.
Падіння продажів в США оцінюється IDC в 5,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас