НБУ змінив графік докапіталізації банків (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив графік докапіталізації банків (інфографіка)

Кредит&Депозит
684
Національний банк України (НБУ) пішов на поступки банкірам в графіках збільшення мінімального капіталу банків для спрощення об’єднання банків або їх відмови від ліцензії, а також з метою поліпшення умов для приходу інвесторів.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Після тривалого обговорення з банкірами, Незалежною асоціацією банків, профільним комітетом, регулятор прийняв рішення пом’якшити графік збільшення мінімального капіталу банків. Ми прислухалися до ряду вагомих аргументів: неможливості використовувати прибуток 2016 року для докапіталізації, тривалість законотворчих процедур, щоб спростили процедури об’єднання банків або відмови від банківської ліцензії, тривалий час для пошуку інвестора в поточних умовах”, – зазначила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.
Перенесено і термін подачі банками програми збільшення капіталу із зазначенням конкретних джерел докапіталізації та підтвердних документів – до 11 січня 2017 року.
Нагадаємо, раніше НБУ зобов’язав банки повністю сформувати резерви і збільшити статутний і регулятивний капітал мінімум до 300 млн грн до 11 січня 2017 року. Це, на думку банкірів, було серйозним викликом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас