Фонд гарантування подав апеляцію щодо справи "Укрінбанк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування подав апеляцію щодо справи "Укрінбанк"

Кредит&Депозит
741
Київський апеляційний адміністративний суд прийняв до провадження скаргу Фонду гарантування вкладів на відмову Окружного адміністративного суду Києва пояснити як саме треба виконати рішення про скасування введення тимчасової адміністрації в “Укрінбанку”.
Про це йдеться в ухвалі суду від 6 квітня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконним і скасував постанову Нацбанку “Про віднесення ПАТ “Укрінбанк” до категорії неплатоспроможних”, а також визнав незаконним і скасував рішення виконавчої дирекції ФГВФО “Про введення тимчасової адміністрації в “Укрінбанк”. Суд зобов’язав дати банку 95 днів на відновлення платоспроможності.
Вже 22 березня Фонд гарантування звернувся до суду з проханням “роз’яснити судове рішення, визначити законний спосіб і порядок його виконання”. Але 28 березня суд відмовив Фонду.
Фонд гарантування подав апеляцію. “Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати спірне рішення суду”, – йдеться в документі від 6 квітня.
Оскільки апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 187 КАС України, вона підлягає прийняттю до розгляду судом апеляційної інстанції. Учасники процесу могли до 11 квітня 2016- го подати заперечення та пояснення на апеляційну скаргу.
Згідно з іншим визначенням суду, на 14 квітня 2016 року призначено апеляційний розгляд за позовом фізособи у справі Укрінбанку.
Як повідомлялося 14 грудня 2015 року НБУ зареєстрував договір позики від 24 листопада 2015 року. Згідно з документом, інвестор повинен був внести в капітал банку 21 млн доларів.
При цьому “Укрінбанк” звернувся до НБУ з листом, в якому вказував, що йому потрібен час до 1 січня 2016 року, щоб угода була зареєстрована, а інвестор міг завести кошти.
Однак Нацбанк 24 грудня визнав банк неплатоспроможним, і Фонд гарантування ввів в банк тимчасову адміністрацію.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас