Українському уряду довелося повернути Японії 7,49 мільйона євро, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українському уряду довелося повернути Японії 7,49 мільйона євро, - ЗМІ

Казна та Політика
1083
Українському уряду довелося повернути Японії 7,49 мільйона євро.
Про це в матеріалі на “Економічній правді” пишуть експерти центру “Ейдос” Гліб Канєвський і Ольга Зеленяк з посиланням на документ Міністерства екології та природних ресурсів.
Як зазначається, за нинішнім курсом це трохи більше 202 млн грн. Ще мільярд гривень невикористаних коштів – під питанням.
“Через скандали із затягуванням з проведенням робіт і закупівель велика частина коштів, отриманих Україною від Японії в рамках Кіотського протоколу, була невикористана. Йдеться про близько 1,3 млрд грн і 35,9 млн євро, японські контрагенти вимагають повернути назад” , – йдеться в матеріалі.
Крім того, є велика ймовірність, що якась частина від мільярда з доброї ласки японців залишиться в Україні, і державні тендери в рамках екологічних проектів продовжаться.
Нагадаємо, в лютому 2016 повідомлялося, що Україна повернула Японії 2,5 млн євро невикористаних коштів, отриманих у 2009 році від продажу квот на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу.
Як відомо, Мінприроди в березні 2015 року взяло на себе функції агентства з реалізації проектів за договорами, за якими термін використання коштів уже завершився.
Японські контрагенти мали право вимагати повернення невикористаного залишку в сумі близько 1,3 млрд грн і 35,9 млн євро.
В результаті переговорів з японськими контрагентами Мінприроди вдалося продовжити термін використання коштів.
Одна з японських компаній наполягала на поверненні всього невикористаного залишку, проте у вересні 2015 року з нею вдалося домовитися про те, що половина залишку буде спрямована на модернізацію 10 вагонів Київського метрополітену, а половина – повернута.
У листопаді 2015 року Мінприроди домовилося збільшити кількість модернізованих вагонів до 15 і повернути невикористані кошти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас