Порошенко розпустить Раду, якщо на цьому тижні не буде нової коаліції і уряду - Кубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розпустить Раду, якщо на цьому тижні не буде нової коаліції і уряду - Кубів

Казна та Політика
3398
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру на посаду прем’єр-міністра відразу після отримання відповідної пропозиції від коаліції.
Про це під час Погоджувальної ради сказав представник президента в парламенті, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Степан Кубів.
Як нагадав Кубів, Порошенко наголошував, що вже на цьому тижні країна повинна отримати новий уряд і нову коаліцію, орієнтовані на проведення реформ, імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом, співпрацю з Міжнародним валютним фондом і боротьбу з корупцією. “В іншому випадку парламент буде розпущений”, – представник президента.
За словами Кубіва, в той же час президент зробить все від нього залежне для прискорення формування коаліції і уряду. “Глава держави зазначив, що як тільки він отримає пропозицію від коаліції депутатських фракцій щодо кандидатури на посаду прем’єр-міністра, відразу внесе її на розгляд парламенту”, – сказав Кубів.
Також він повідомив, що президент наполягає на прискореному затвердженні судової реформи.
Крім того, зазначив Кубів, Україна потребує реалізації програми ефективного проєвропейського антикорупційного реформування і проведенні конституційної реформи децентралізації влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас