Греція розраховує домовитися з кредиторами до початку травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розраховує домовитися з кредиторами до початку травня

Світ
105
Грецька влада розраховує на початок травня досягти угоди з кредиторами, яка відкриє країні доступ до чергової порції кредитів з третьої програми допомоги, заявив державний міністр Греції Нікос Папас в інтерв’ю агентству Bloomberg.
“У нас практично однакові оцінки з Єврокомісією, – зазначив Н.Папас. – Що необхідно зробити в наступні дні, так це звести “майже однакові” оцінки до повністю однакових”.
Представники Єврокомісії, Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) знаходяться в Афінах, де обговорюють з грецькою владою заходи скорочення витрат і реформи, необхідні для виконання країною умов третьої програми допомоги обсягом 86 млрд євро.
За словами Н.Папаса, головним пунктом, що викликають розбіжності, є звернення з “поганими” кредитами, обтяжують баланси грецьких банків.
Позиції сторін з таких питань, як реформа пенсійної системи і системи обчислення прибуткового податку, зблизилися, відзначив Н.Папас.
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив минулої неділі, що сторони “знайдуть рішення в найближчі тижні”.
За його словами, це рішення “не матиме нічого спільного зі списанням грецького боргу, а буде узгоджуватися з тим, що Греції необхідно зробити більше”, щоб знову зробити економіку країни конкурентоспроможною.
Німеччина неодноразово виступала проти списання боргу Греції, однак заявляла про готовність обговорити можливість скорочення боргового навантаження країни в формі продовження терміну дії кредитів і періодів пільгового кредитування.
Греція не потребує кредитів найближчим часом, кошти будуть потрібні їй в липні поточного року, коли країні потрібно виплатити Європейському Центробанку 3,5 млрд євро.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас