ЄС вимагає від транснаціональних компаній розкриття більшого обсягу податкової інформації, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вимагає від транснаціональних компаній розкриття більшого обсягу податкової інформації, - WSJ

Світ
112
Влада Європейського Союзу вимагає від транснаціональних компаній розкриття даних про прибуток і податкової інформації для всіх країн блоку, в яких вони працюють, пише The Wall Street Journal.
Єврокомісія представить проект нових правил у вівторок в рамках боротьби з ухиленням від сплати податків. Аналогічні нормативи вже діють відносно банків ЄС.
Згідно з новими правилами компанії ЄС з річним оборотом понад 750 млн євро повинні будуть розкривати дані про прибуток і сплачених податків по кожній країні. Вимоги також будуть поширюватися на великі і середні дочірні підприємства іноземних компаній, що працюють в Європі.
У січні подібні пропозиції вже були озвучені Єврокомісією, але тоді мова йшла про надання даних податковим органам. Поточна версія правил передбачає, що податкова інформація транснаціональних компаній повинна бути загальнодоступною.
Остаточним чинником, що вплинув на позицію Брюсселя, стала публікація “панамських досьє” – 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), який базується у Вашингтоні, оприлюднив витяги з 11,5 млн документів, в яких вказується, що компанія Mossack Fonseca, що базується в Панамі, регулярно допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і уникати сплати податків.
“Після “панамських досьє” ні у кого не повинно бути і найменшого сумніву в тому, що нам необхідно розкриття інформації по кожній країні”, – заявив єврокомісар з економічних та фінансових питань, оподаткування і митного союзу П’єр Московісі.
За оцінками Єврокомісії, нові правила будуть застосовні до 6,5 тис. компаній по всьому світу, включаючи 2 тис. зі штаб-квартирами в Європі.
Щорічно країни ЄС недолічуються від 50 млрд до 70 млрд євро податкових надходжень через дії корпорацій, спрямованих на ухилення від податків, свідчать дані дослідження для Європарламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас