Система ProZorro в 2016 р заощадить бюджету Дніпропетровської області 47,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система ProZorro в 2016 р заощадить бюджету Дніпропетровської області 47,5 млн грн

Казна та Політика
332
У Дніпропетровській облдержадміністрації розраховують, що впровадження системи електронних закупівель ProZorro до кінця року заощадить регіону 47,5 млн грн бюджетних коштів.
Як повідомив журналістам начальник юридичного управління Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко, на сьогоднішній день область зареєструвала в ProZorro 13,5 тис. лотів на загальну суму 441 млн грн. Щодня приріст кількості лотів становить до 200 штук.
За його словами, таких результатів вдається досягти за рахунок того, що в Дніпропетровській області впровадження системи електронних закупівель почалося ще в серпні 2015 року з ініціативи голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.
“З 1 квітня набув чинності закон” Про державні закупівлі “. Тепер Prozorro обов’язкове для всіх центральних держорганів. Перед підприємцями Дніпропетровщини відкрився багатомільярдний всеукраїнський ринок. Наша мета – щоб всі підприємці Дніпропетровщини користувалися цією системою. Для них – це можливість розвиватися, а для бюджету – економити кошти “, – заявив глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
У свою чергу В.Юрченка зазначив, що сьогодні Дніпропетровська область знаходиться в трійці лідерів з освоєння ProZorro.
“Сьогодні система ProZorro є обов’язковою для державних компаній і підприємств-монополістів. У Дніпропетровській області більше року вона працювала в тестовому режимі, за цей час ми змогли оцінити її переваги. Система дозволяє прибрати корупційну складову і боротися з нечесною конкуренцією”, – зазначив начальник юруправління .
Він також підкреслив, що в даний час існує достатньо прикладів реальної економії. Так, Криворізький протитуберкульозний диспансер на закупівлю консервованих овочів заощадив понад 80%, а Дніпропетровська школа інтернат № 4 заощадила понад 50% бюджетних коштів на закупівлю продуктів.
За словами В.Юрченка електронний ринок Дніпропетровської області становить близько 15 млрд грн на рік.
Понад 260 державних і комунальних підприємств регіону постійно купують товари і послуги через систему ProZorro. У зв’язку з запуском “ProZorro 2.0” і вступом в силу нового закону про державні закупівлі фахівці ОДА проведуть ряд семінарів для всіх, хто працює в системі ProZorro.
Як повідомлялося, в регіоні з початку впровадження системи ProZorro вже завершено 6,3 тис. торгів на суму близько 178 млн грн. Зекономлено понад 33,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас