Будівництво моста між Єгиптом і Саудівською Аравією обійдеться в $3-4 млрд, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво моста між Єгиптом і Саудівською Аравією обійдеться в $3-4 млрд, - WSJ

Світ
602
Ціна проекту будівництва моста, який з’єднає єгипетський Синайський півострів з Саудівською Аравією, може скласти $ 3-4 млрд, написала газета The Wall Street Journal.
Проект будівництва моста через Червоне море увійшов до пакету угод на $ 20 млрд, підписаних під час візиту короля Саудівської Аравії Сальмана Бен Абдель Азіза Аль Сауда в Єгипет.
У Каїрі відзначають, що Саудівська Аравія чекає від вкладень в єгипетську економіку суттєвої економічної віддачі, пише газета.
Про підписання ряду контрактів між Каїром і Ер-Ріяд стало відомо в п’ятницю. Серед них – новий проект будівництва моста через Червоне море, який буде названий на честь короля Сальмана.
У 2005 році реалізація початкового проекту з будівництва моста між Єгиптом і Саудівською Аравією була зупинена рішенням Хосні Мубарака, тоді обіймав посаду президент Єгипту. Серед причин були названі можливу шкоду для навколишнього середовища і побоювання з приводу безпеки. Сьогодні в Північному Синаї активно діють ісламісти, присягнули терористичного угруповання “Ісламська держава”, відзначає видання.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас