Рейтинг Обами вперше за три роки досяг 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Обами вперше за три роки досяг 50%

Казна та Політика
706
Половина громадян США задоволені діяльністю Барака Обами на посаді президента, повідомило агентство АП з посиланням на дані власного опитування.
Рейтинг президента почав рости на тлі позитивних новин в економіці, і вперше з 2013 року досяг 50%. Також на ставлення американців до глави держави вплинула ситуація в області зовнішньої політики і імміграції.
Агентство відзначає, що рейтинг Б.Обами значно вище, ніж рейтинг його попередника на цьому етапі президентства: так, Джорджа Буша-молодшого в останній рік в Білому домі підтримували тільки 30%. Тим часом, рейтинг Білла Клінтона в цей же період його перебування при владі був вище, ніж у Б.Обами, і досягав 60%.
При цьому в цілому респонденти більш позитивно ставляться до Б.Обами, ніж до будь-кого з кандидатів на участь в президентських перегонах.
Напередодні повідомлялося, що більшість громадян США негативно ставляться до учасниці праймеріз демократів Хілларі Клінтон.
За даними опитування АП, 55% респондентів відповіли, що не відчувають симпатію до екс-держсекретаря. Зокрема, опитані пояснюють свою позицію тим, що Х.Клінтон здається їм “не дуже чуйною, чесною чи приємною”, відзначає агентство.
Разом з тим, рейтинг Х.Клінтон в даному випадку значно вище, ніж рейтинг фаворита гонки серед республіканців – Дональда Трампа, зазначає АП. До нього негативно ставляться 69% учасників опитування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас