Зростання ставки ЄСВ поставить хрест на пенсійній реформі й лібералізації податкової системи, - нардеп Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ставки ЄСВ поставить хрест на пенсійній реформі й лібералізації податкової системи, - нардеп Южаніна

Казна та Політика
2173
Підвищення ставки єдиного соціального внеску в Україні створить непереборні завади для пенсійної реформи і лібералізації податкової системи, пише глава парламентського Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції Блок Петра Порошенка Ніна Южаніна.
“Яким би не був результат, колишню ставку (ЄСВ) повертати не можна. Оскільки це поставить хрест на пенсійній реформі й лібералізації всієї податкової системи в принципі. Більше того, коли велися розмови про нову податкову політику, всі розуміли, що ні “обілення”, ні розширення бази оподаткування найближчим часом бути просто не може. Навіть за найоптимістичнішими прогнозами ми можемо розраховувати на збільшення доходів бюджету тільки в третьому-четвертому кварталах 2016 року, не раніше”, – пояснює вона.
Н.Южаніна зазначає, що в процесі обговорення концепції податкової реформи не раз звучала ініціатива про внесення норми, яка б встановила мораторій на зміни в Податковий кодекс приблизно на два роки. В іншому випадку у платників податків завжди будуть резонні сумніви – працювати прозоро чи за старими схемами.
“Логічно, що будь-яка лібералізація, яка пропонувалася і не укладалася у світогляд багатьох міністрів, як і раніше, не знаходить серед них підтримки… Пенсійний фонд насправді банкрут. Але тільки не через пом’якшення ставки єдиного соцвнеску, а в зв’язку з тим, що не запропоновано концепції реформування цієї системи. Вона себе давно вичерпала”, – зазначає народний депутат.
Вона переконана, що запропоновану законопроектом №3357 податкову реформу треба було приймати ще в 2015 році.
“Я дуже шкодую, що у мене не було можливості до останнього і наполегливо просити МВФ узгодити саме ту модель реформування української податкової системи, яку ініціювали депутати разом з бізнесом… Проте, авторський колектив законопроекту №3357 продовжує працювати і уточнює доопрацьований варіант документа… Тому вже в найближчому майбутньому ми маємо намір подати уточнену концепцію ліберальної податкової реформи і будемо наполягати саме на ній. Рік ми вже втратили. Більше часу у нас немає”, – переконана Н.Южаніна.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас