Центральне сховище НБУ очолив екс-начальник головного управління центробанку по Києву та Київській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральне сховище НБУ очолив екс-начальник головного управління центробанку по Києву та Київській області

Казна та Політика
366
Директором Центрального сховища Національного банку України (НБУ) з 4 квітня призначений Микола Каленський, повідомив НБУ на веб-сайті.
М.Каленський з 2011 року працює в системі НБУ: першим заступником начальника головного управління НБУ по Києву і Київській області (2011-2014 рр.), начальником головного управління НБУ по Києву і Київській області (2014-2016 рр.).
До приходу в НБУ М.Каленський працював начальником контрольно-ревізійного управління в Житомирській області; заступником міністра фінансів – начальником головного контрольно-ревізійного управління України; державним секретарем Міністерства фінансів; головою Державної митної служби; першим заступником керівника апарату Верховної Ради.
Кадрові зміни відбулися в рамках комплексного проекту трансформації українського центрального банку, зокрема щодо централізації балансу регулятора. Після реформи організаційної структури НБУ все територіальні управління регулятора ліквідовані. Однак представники НБУ працюють в кожній області, крім Київської (оскільки в Києві розташований головний офіс НБУ).
До функцій Центрального сховища НБУ відноситься забезпечення прийому, видачі банкнот і монет регіональним підрозділам регулятора і банкам, облік і зберігання банкнот і монет національної валюти, а також перевезення готівки та інших цінностей в системі НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас