Apple зламала понад 70 iPhone на вимогу влади США за останні 6 років, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple зламала понад 70 iPhone на вимогу влади США за останні 6 років, - WSJ

Світ
637
Компанія Apple Inc. з 2008 року допомогла владі США зламати більше 70 смартфонів iPhone, пише The Wall Street Journal з посиланням на судові документи.
При цьому, відзначає WSJ, коли влада вперше вимагала від Apple надати доступ до заблокованого пристрою в 2008 році, компанія не тільки підкорилася вимозі, але й допомогла прокурору скласти відповідний припис.
Разом з тим в останні кілька місяців компанія опротестувала кілька аналогічних вимог суду, включаючи розпорядження зламати смартфон терориста Саїда Фарука, в грудні минулого року вбив 14 людей в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно. В результаті ФБР вдалося зламати телефон власними силами.
Apple суттєво посилила захист iPhone в 2014 році, після того, як колишній співробітник спецслужб США Едвард Сноуден оприлюднив секретні матеріали про масове стеження американських спецслужб за громадянами в усьому світі. Зокрема, тепер смартфони автоматично шифрують дані після блокування пристрою, і вся інформація видаляється після 10 невдалих спроб введення пароля. Навіть сама компанія не має доступу до цих даних.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас