У США сподіваються, що ізраїльський газ зможе конкурувати з російським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США сподіваються, що ізраїльський газ зможе конкурувати з російським

Енергетика
737
Ізраїльський природний газ, великі запаси якого були виявлені в шельфових родовищах Середземного моря, може допомогти Європі послабити свою енергозалежність від Росії, повідомляє міністр енергетики США Ернст Моніз.
“За його оцінкою, стратегічна цінність ізраїльського газу полягає також у тому, що його можна дешево експортувати до Єгипту і Йорданії. Відповідну угоду з Йорданією вже підписано, переговори з Єгиптом ще не закінчені. На них обговорюється, зокрема, перспектива використання місцевих заводів для скраплення ізраїльського газу і його подальшої доставки в Європу “, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що біля берегів Ізраїлю зосереджені, потенційно, найбільші поклади природного газу на середземноморському шельфі. Моніз сподівається, що Ізраїль в найближчому майбутньому усуне правові проблеми, що перешкоджають початку їх розробки. Головна з них полягає в тому, що Верховний суд країни визнав неправомірним пропозицію уряду зберігати регуляційної режим видобутку газу незмінним протягом десяти років. Провідним учасником проекту видобутку ізраїльського природного газу є американська компанія Noble Energy.
Першим пунктом транспортування ізраїльського газу стане, по всій видимості, Туреччина, звідки він буде перекачуватися в розподільну мережу, що зв’язує родовища на Каспії з Європою.
Запаси газу на ізраїльському шельфі оцінюються приблизно в 600 мільярдів кубометрів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас