Після референдуму в Голландії потрібно боротися за "проект Європа", - Шульц — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після референдуму в Голландії потрібно боротися за "проект Європа", - Шульц

Казна та Політика
838
Голова Європейського парламенту (ЄС) Мартін Шульц висловив співчуття у зв’язку з результатом референдуму про ратифікацію угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною, що пройшов в Нідерландах.
Тепер слід боротися за “цивілізаційний проект Європа”, заявив німецький політик в інтерв’ю газетам видавничого дому Funke Mediengruppe.
За словами Шульца, аргументи противників ратифікації стосувалися найрізноманітніших речей, “але тільки не суті питання – а саме угоди про асоціацію ЄС і України”.
Глава парламенту ЄС вказав, що ця угода – важливий елемент відновлення миру в регіоні, що серйозно постраждав від агресії і війни.
“Те, що тепер результату цього референдуму радіють саме ті, хто доклав руку до кризи в Україні – це цинізм”, – підкреслив Шульц.
Нагадаємо, згідно з попередніми результатами референдуму в Нідерландах по ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною, 38,1% учасників проголосували “за”, 61,1% голосів – “проти”. Як відомо, на референдумі нідерландці висловилися не по Угоді про асоціацію України з ЄС, а проти Євросоюзу в цілому.
Щоб референдум, який має дорадчий характер, був визнаний дійсним, повинні проголосувати 30% голландців, які мають право голосу. Цей референдум є першим, який проводиться відповідно до закону, прийнятого влітку минулого року.
Остаточні результати референдуму будуть оголошені 12 квітня.
Нідерланди стали єдиною країною ЄС, яка ще не завершила ратифікаційний процес. Документ був ратифікований двома палатами голландського парламенту. Однак за законом, який набув чинності в країні 1 липня минулого року, практично будь-який проголосований парламентом документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тисяч підписів. Голоси були зібрані групою євроскептиків Geen Peil. Референдум є консультативним, і влада зможе сама прийняти рішення, чи враховувати його результати.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас