Ринок прямих продажів в Україні в 2015 р. зріс на третину, - УАПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок прямих продажів в Україні в 2015 р. зріс на третину, - УАПП

Казна та Політика
1075
Обсяг реалізованої продукції на ринку прямих продажів в Україні за підсумками 2015 року в грошовому вираженні збільшився на 29,5%, або на 5,33 млрд грн (без урахування ПДВ), порівняно з 2014 роком, повідомляє Українська асоціація прямих продажів (УАПП).
“Найбільш динамічним було зростання у першому півріччі 2015 року: 37% у першому і другому кварталах, 28,5% у третьому кварталі і 20% в четвертому кварталі”, – йдеться в прес-релізі.
За даними УАПП, найбільше зростання обсягу реалізованої продукції на ринку прямих продажів у 2015 році було помічене в Чернігівській (49,9%) та Закарпатській (48,3%) областях. При цьому найменше зростання обсягу реалізованої продукції продемонструвала Луганська область (4,5%).
Як зазначає асоціація, в 2015 році в розрізі товарних категорій найбільші темпи зростання обсягу реалізованої продукції на ринку прямих продажів продемонструвала декоративна косметика (зростання обсягу продажів на 39% порівняно з 2014 роком), а також косметика для догляду за тілом і обличчям (33,5%), зокрема, засоби для догляду за волоссям (46%).
“Завдяки гнучкій ціновій політиці в 2015 році компанії прямих продажів змогли стати реальною альтернативою традиційному ритейлу, реалізуючи за більш доступними цінами шампуні, зубні пасти тощо”, – йдеться в повідомленні.
За даними УАПП, компанії сфери прямих продажів у 2015 році сплатили понад 1 млрд грн податкових відрахувань у державний та місцеві бюджети. Крім того, ще 3,2 млн грн витратили на фінансування соціальних та благодійних проектів у країні.
Українська асоціація прямого продажу створена в 2001 році. Являє собою об’єднання компаній, що здійснюють діяльність у сфері прямих продажів товарів і послуг.
Згідно з її даними, станом на початок квітня 2016 року членами асоціації є ТОВ “Емвей Україна”, ТОВ “Форевер Лівінг Продактс Юкрейн”, ТОВ “Гербалайф Україна”, ТОВ “Мері Кей (Україна) Лімітед”, ТОВ “Ну Скін Ентерпрайзес Україна”, ТОВ “Тіенс Україна”, “дочка” компанії Faberlic – “Фаберлік Україна”, “дочка” компанії Oriflame – “Оріфлейм Косметікс Україна” (всі – Київ), а також “дочка” компанії Avon – “Ейвон Косметікс Юкрейн” (Щасливе Київської області).
УАПП входить до Європейської асоціації прямих продажів (SELDIA) і Всесвітньої федерації асоціацій прямих продажів (WFDSA).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас