Лукашенко доручив держслужбовцям пересісти на автомобілі Geely білоруської збірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко доручив держслужбовцям пересісти на автомобілі Geely білоруської збірки

Світ
2128
Президент Білорусі Олександр Лукашенко просить опрацювати питання про пересадку білоруських чиновників з імпортних автомобілів на вироблені в республіці Geely.
“Ніякого імпорту для чиновників, крім прем’єра, віце-прем’єрів і вищих посадових осіб”, – сказав О.Лукашенко, оглянувши легковий автомобіль представницького класу, виробництво якого СЗАТ “БелДжі” планує почати в Білорусії в третьому кварталі нинішнього року. Президента цитує держагентство “БЕЛТА”.
“Ви сказали, що машина хороша, значить, нехай чиновники купують. Доручення Шейманом (керуючий справами президента Білорусі Віктор Шейман – ред.): Нехай опрацьовує, де, скільки за планом по всій вертикалі, починаючи від голови райвиконкому і закінчуючи міністрами”, – продовжив глава держави.
“Треба купувати свої автомобілі, тим більше вони в два рази дешевші німецьких. Найголовніше, що ми це робимо у себе. Якщо гарантію не витримають, то приїхав на завод і зробив”, – зазначив О.Лукашенко.
Разом з тим президент підкреслив, що мова йде не про одномоментну, а про поступову заміну автомобілів в міру необхідності.
Як повідомлялося, в жовтні 2011 року Мінпром Білорусії і китайська корпорація Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd. підписали меморандум про співпрацю з виробництва легкових автомобілів. У грудні того ж року було створено СП ЗАТ “БелДжі”, в статутному фонді якого 50% акцій належить ВАТ “БелАЗ” – керуюча компанія холдингу “БелАЗ-Холдинг”, 32,5% – Zhejiang Geely Holding Group Co., 17,5 % – ЗАТ “Союзавтотехнологіі”.
Підприємство по зборці китайських легкових автомобілів “БелДжі” розміщено на площах заводу “Автогідропідсилювач” (м.Борісов, Мінська область). Потужності діючого виробничого майданчика дозволяють випускати до 30 тис. автомобілів на рік.
У середині 2014 року “БелДжі” почала проектування нового заводу потужністю до 60 тис. автомобілів на рік, який повинен бути побудований до початку 2017 рік.
За матеріалами:
БЕЛТА - Новини Білорусь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас