ДФС поки не бачить порушень у наявності у Порошенка офшорних рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС поки не бачить порушень у наявності у Порошенка офшорних рахунків

Казна та Політика
335
Державна фіскальна служба перевіряє інформацію, що з’явилася в пресі інформацію щодо наявності у президента Петра Порошенка офшорних рахунків, але поки не бачить в цьому порушень українського законодавства.
Про це в ході прес-конференції повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.
“Відкриття офшорного рахунку – це не компетенція ДФС. Само по собі це не є злочином. Ні про рух грошових коштів, ні про їх перерахунки, що це за гроші, інформації немає. Якщо в діях будь-яких осіб будуть встановлені факти статей 209, 212 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, і ухилення від сплати податків – ред), ми будемо реагувати відповідно до чинного законодавства. Зараз компетенція ДФС поки не вбачається. Але ми проводимо перевірку і досліджуємо наявні факти “, – сказав Білан.
У свою чергу глава ДФС Роман Насіров зазначив, що служба перевіряє інформацію, що з’явилася в ЗМІ.
“Це не буде процес одного-двох днів, однак ми намагаємося розібратися з інформацією якомога швидше і будемо оперативно інформувати ЗМІ і суспільство. Про передачу якихось матеріалів до суду з нашого боку ще рано говорити. Цим будуть займатися колеги з Національного антикорупційного бюро і Національного агентства з попередження корупції “, – сказав Насіров.
Згідно з розслідуванням журналістів проекту “Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності” (OCCRP), який ґрунтується на документах від юридичної фірми Mossack Fonseca в Панамі, президент України Порошенко заснував три офшорні компанії з управління активами, включаючи кондитерську корпорацію Roshen, не вказавши відомостей про це в своїх майнових деклараціях.
В цілому в розслідуванні йдеться про угоди і офшорах 12 діючих і колишніх президентів країн і понад 120 бізнесменів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас