У Rothschild Trust розповіли про «сліпий» траст Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Rothschild Trust розповіли про «сліпий» траст Порошенка

Казна та Політика
1741
Президент України Петро Порошенко передав управління Rothschild Trust своєю часткою в кондитерській корпорації “Рошен” в створеному сліпому трасті (blind trust).
“В результаті 12-місячної підготовки відповідну угоду про довірче управління було укладено 14 січня 2016 року”, – йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.
“Угода була складена відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів в траст на час державної служби”, – наголошується в повідомленні.
3 квітня Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому мова йде про численні офшорні компанії, які використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами.
У матеріалах ICIJ також згадується президент України Петро Порошенко, який створив у 2014 році офшорні компанії.
6 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що основною метою заснування компанії Prime Asset Partners Limited (BVI) на Британських Віргінських островах було створення спеціального підприємства (SPV) для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як у інших учасників скандалу Panama papers.
Нагадаємо, що 14 січня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що передав свою частку в корпорації “Рошен” в траст, який заснований на моделі “сліпий траст”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас