Обсяги страхування M & A досягли рекордного рівня в 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги страхування M & A досягли рекордного рівня в 2015 р

Світ
213
Обсяги страхування M & A в 2015 році досягли рекорду, підскочивши на 45% в порівнянні з попереднім роком – до $ 11,2 млрд, свідчать дані страхового брокера Marsh.
Висока конкуренція на ринку злиттів і поглинань в минулому році призвела до буму страхування таких угод, оскільки потенційні покупці хотіли отримати хоч якусь перевагу перед конкурентами.
Значну роль в цьому зіграли компанії прямих інвестицій, які віддають перевагу продавати активи без тривалих зобов’язань на той випадок, якщо щось піде не так.
За словами керівника одного з підрозділів Marsh Крейга Шіоппа, в минулому році ринок M & A був ринком продавців, які тому дозволяли собі не давати тривалих гарантій покупцям.
За кількістю продажів, здійснюваних компаніями прямих інвестицій, минулий рік став одним з найбільш активних – всього таких угод було майже 1700, а їх сума досягла $ 420 млрд, за даними Prequin.
“Двадцять років тому страхування M & A було рудиментарним, – коментує партнер Norton Rose Fulbright Девід Уїр. – З часом страхові продукти для покупців перетворилися в щось таке, що можна використовувати в якості тактичного підходу до M & A”.
Кількість проданих страхових полісів для подібних угод збільшилася в 2015 році на третину в порівнянні з 2014 роком. За оцінками Marsh, активність страхувальників була особливо висока в Північній Америці: обсяги покриття виросли на 50%, до $ 4,2 млрд.
К.Шіоппо зазначає, що такі страхові продукти традиційно були популярні у Великобританії і Австралії, але в останні 2-3 роки США обганяють всі країни.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас