"Транснефть" розкрила деталі угоди з продажу українського трубопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Транснефть" розкрила деталі угоди з продажу українського трубопроводу

Енергетика
603
Російська “Транснефть” в лютому 2016 року закрила операцію з продажу дочірнього підприємства – АТ “Південно-Захід Транснафтопродукт”, сума угоди перевищила вартість вибуваючих чистих активів в рублевому еквіваленті на 998 мільйонів рублів (14,56 млн дол.), говориться в матеріалах компанії .
“У лютому 2016 року група завершила операцію з продажу дочірнього товариства АТ “Південно-Захід Транснафтопродукт”, що володіє 100% статутного капіталу ДП “ПрикарпатЗахідтранс”, активи якого розташовані на території України. Перевищення суми угоди над вартістю вибуваючих чистих активів в рублевому еквіваленті склало 998 мільйонів рублів”, – повідомляє “Транснефть”.
Антимонопольний комітет України в грудні дозволив швейцарській International Trading Partners AG купити акції “Південно-Захід Транснафтопродукт”. Федеральна антимонопольна служба РФ раніше також дозволила цій швейцарській компанії, що знаходиться під контролем громадянина Німеччини Анатолія Шефера, придбати 100% акцій “Південно-Захід Транснафтопродукт”.
У 2015 році в результаті реорганізації з “Південно-Захід Транснафтопродукт” були виділені “Транснафтопродукт-Самара” і “Транснафтопродукт-Захід”, яким були передані трубопроводи на території РФ і Білорусі.
У власності “Південно-Захід Транснафтопродукт” після реорганізації знаходиться актив – “ПрикарпатЗахідтранс”, що експлуатує магістральний нафтопродуктопровід, що проходить по території України.
Нафтопродуктопровід є предметом судового спору “Транснафти” і України. Зокрема, в березні 2015 року Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу “дочки” “Транснафти” на рішення Рівненського суду про націоналізацію української ділянки трубопроводу “Самара – Західний напрямок”, залишивши його у власності України.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас