Україна веде переговори про відкриття в країні офісів японських організацій JICA та JETRO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна веде переговори про відкриття в країні офісів японських організацій JICA та JETRO

Казна та Політика
557
Україна обговорює з японської бізнес федерацією KEIDANREN можливість відкриття в Києві офісів Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та Японської організації сприяння розвитку зовнішньої торгівлі (JETRO), повідомив віце-прем’єр Геннадій Зубко журналістам в Токіо, підбиваючи підсумки візиту української делегації на чолі з президентом Петром Порошенко.
“Якщо JICA відкриє свій офіс, це дасть нам можливість посилити вивчення інфраструктурних об’єктів: це може бути Київська окружна дорога, порти, модернізація “Укрзалізниці”. Друга компанія – це JETRO, що є провідником не тільки японських компаній в Україні, а й, може бути , українських компаній в Японію “, – зазначив Г.Зубко.
Віце-прем’єр зазначив, що на сьогоднішній день японські компанії дуже активно входять в Україні і розвивають свій бізнес.
За його словами, відкриття офісів JETRO і JICA позитивно вплинуло б на розвиток співпраці, залучення технологій і дало б можливість супроводу японських товарів, які будуть проводитися в Україні для поставок в Європу.
KEIDANREN об’єднує 109 японських промислових асоціацією і 1330 японських компаній.
JICA з моменту свого заснування в 1974 році надає різні види технічної допомоги в більш ніж 150 країнах і районах. У жовтні 2008 року JICA об’єдналася з відділом зарубіжного економічного співробітництва Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC), ставши одним з найбільших в світі агентств двостороннього розвитку і маючи можливість скоординовано надавати технічну допомогу, пільгові кредити і грантову допомогу в різних областях: від інфраструктури до проектів на рівні простих людей.
JICA має близько 100 офісів за кордоном, з них три в Європі (в Туреччині, Франції та на Балканах в Сербії) і три в країнах СНД (Киргизстан, Узбекистан і Таджикистан).
JETRO була створена японським урядом в 1958 році для сприяння розвитку експорту, проте в першій половині 1980-х років організація почала сприяти імпорту і залучення інвестицій в Японію.
Організація також активно займається наданням, країнам, що розвиваються, допомоги в становленні допоміжних галузей промисловості, налагодженням співпраці між Японією та іншими розвиненими країнами в області промисловості, підтримкою розвитку регіональних економік Японії і інших країн, а також сприянням міжнародного обміну на самих різних рівнях. Крім того, сьогодні однією з найбільш нагальних завдань діяльності організації стає нарощування прямих іноземних інвестицій в японську економіку з метою зниження рівня зростаючої внутрішньої безробіття.
JETRO має 74 зарубіжних представництв в 55 країнах світу. З країн СНД серед них Росія і Узбекистан, а з сусідніх з Україною країн – Польща, Румунія і Угорщина.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас