Американсько-українська компанія Smartling купила випускника TechStars - стартап Jargon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американсько-українська компанія Smartling купила випускника TechStars - стартап Jargon

Фондовий ринок
304
Коли український стартап купує якась крута американська компанія, уанет святкує угоду тиждень. Але що якщо українська компанія купує американський стартап? Це майже той випадок. Нью-йоркська Smartling з офісами в Україні, яку заснував наш співвітчизник Андрій Аксельрод, оголосила про покупку стартапу Jargon – випускника акселератора TechStars. Суму угоди сторони не розголошують, відомо лише, що це all-cash угода, тобто оплата готівкою без обміну акцій.
Smartling розробляє ПО, більш відоме на ринку як «система управління перекладами», а також маркетплейс для професійних перекладачів. В Україні у компанії два офіси – в Києві та Дніпропетровську, із загальним штатом близько 40 осіб. Переважно це розробники.
Jargon дозволяє компаніям дуже легко локалізувати їх застосування over-the-air, тобто користувач отримає перекладену версію ще до того, як завантажить з маркету оновлений додаток. При цьому, технологія дозволяє перевести інтерфейс будь-якого сайту таким чином, щоб при цьому не страждала мобільна верстка. Наприклад, кнопка «Тry again» в англійській версії набагато менше за розміром, ніж в німецькій – «Versuch es noch einmal».
Для Smartling це можливість прискорити глобалізацію своєї платформи, тому компанія має намір негайно інтегрувати технологію Jargon в власне хмарне ПО. Команда Jargon повністю перейде в Smartling за винятком СЕО ейдж Ціхла (AJ Cihla), який піде в новий проект.
Нагадаємо, в 2014 році Smartling залучила $ 25 млн в раунді D від Iconiq Capital і First Round Capital, Harmony Partners, IDG Ventures, Tenaya Capital, U.S. Venture Partners and Venrock. Оцінка компанії склала $ 250 млн.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас