Терміни подачі фінплану "Нафтогазу" не залежать від компанії, - НАК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терміни подачі фінплану "Нафтогазу" не залежать від компанії, - НАК

Енергетика
109
НАК “Нафтогаз України” надасть фінансовий план до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) відразу ж після визначення регульованих державою цін на природний газ для окремих категорій споживачів на 2016 рік.
“Залежно від різних варіантів цих показників, версії фінплан по загальній сумі грошових надходжень відрізняються більш ніж на 11 млрд грн”, – акцентується в повідомленні НАК.
Якщо МЕРТ озвучить свої пропозиції цих показників, то “Нафтогаз” готовий подати проект документа раніше на їх основі.
У повідомленні наголошується, що невизначеною поки є цінова політика держави щодо побутових споживачів і виробників теплової енергії для населення, а також за ціною придбання природного газу “Нафтогазом” у ПАТ “Укргазвидобування”.
Встановлення цін для цих категорій споживачів державою передбачено “Положенням про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів в процесі функціонування ринку природного газу (відносин в перехідний період)”, яке затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 №758.
“Крім того, невизначеними залишаються тарифи на транспортування газу магістральними трубопроводами ПАТ” Укртрансгаз “, а також тарифи на закачування, зберігання та відбір природного газу в підземні сховища газу, які НКРЕКУ планувала переглянути 1 квітня 2016 року”, – нарікаю в “Нафтогазі”.
Нагадаємо, вчора на засіданні уряду перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів розкритикувала НАК “Нафтогаз України” за затримку подачі проекту фінансового плану для подальшого затвердження Кабінетом міністрів.
“Нафтогазу” ми направили п’ять листів з проханням надати проект фінплану – його немає “, – сказала вона, звертаючись до прем’єр-міністра.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас