Samsung наростив прибуток завдяки Galaxy S7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung наростив прибуток завдяки Galaxy S7

Фондовий ринок
426
Південнокорейський виробник електроніки Samsung Electronics Co. збільшив операційний прибуток в першому кварталі 2016 року у 10,4%, зокрема, завдяки хорошим продажам смартфонів лінійки Galaxy S7, що надійшли в продаж на початку березня.
Згідно з попередньою звітністю Samsung, операційний прибуток компанії в січні-березні склав майже 6,6 трлн вон ($ 5,7 млрд) в порівнянні з 5,98 трлн вон роком раніше.
Консенсус-прогноз економістів для цього показника становив 5,53 трлн вон.
Виручка збільшилася на 4% – до 49 трлн вон з 47,1 трлн вон.
Samsung в цьому році випустив нові моделі смартфонів – Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge – в березні, на місяць раніше, ніж у минулому році.
За оцінками експертів, опитаних Bloomberg, продажі смартфонів цієї лінійки протягом першого місяця перевищили 9 млн пристроїв. Це втричі вище продажів попередньої лінійки смартфонів – Galaxy S6 – протягом першого місяця після виходу.
Одночасно з випуском нових моделей смартфонів Samsung запустила програму обміну старих моделей на нові.
За оцінками опитаних Bloomberg аналітиків, операційний прибуток підрозділу Samsung в сфері випуску мобільних пристроїв в минулому кварталі зросла на 19% – до 3,25 трлн вон.
Загальні продажі телефонів Samsung в січні-березні, як очікується, склали 78 млн штук.
Операційний прибуток бізнесу з випуску напівпровідників, за оцінками експертів, скоротився в минулому кварталі на 15% – до 2,5 трлн вон.
Samsung опублікує підсумковий фінансовий звіт за перший квартал, включаючи дані про чистий прибуток та показники підрозділів, пізніше в цьому місяці.
Акції компанії на торгах в Сеулі в четвер подешевшали на 1,3%. З початку 2016 року їх вартість зросла на 2,6%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас