Долар дешевшає 2-у сесію поспіль, ієна досягла максимуму за 17 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає 2-у сесію поспіль, ієна досягла максимуму за 17 місяців

Валюта
578
Доларовий індекс знижується в четвер другу сесію поспіль після того, як протокол березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) підтвердив, що керівники американського ЦБ не хочуть поспішати з підвищенням процентних ставок.
Ієна подорожчала як мінімум на 0,3% по відношенню до всіх 16 найбільш активно торгованих валют світу і досягла максимуму за 17 місяців в парі з доларом. Трейдерів не зупинила навіть заява представника японського Мінфіну про те, що при необхідності влади країни будуть вживати необхідних дії, втрутившись в роботу валютних бірж.
Євро на 8:50 за Києвом 7 квітня коштував $ 1,1419 в порівнянні з $ 1,1399 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.
Керівництво Федрезерву обговорювало можливість підйому базової процентної ставки в квітні, свідчить протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) від 15-16 березня.
“Кілька членів FOMC висловили думку про те, що обережний підхід до підвищення ставки по федеральним кредитним коштам (federal funds rate) буде розумним, або відзначили побоювання, що збільшення цільового діапазону ставки вже в квітні стане сигналом необхідності прийняття такого рішення, а це, на їх думку, є недоречним”, – йдеться в протоколі.
В даний час трейдери вважають ймовірність підвищення ставки Федрезерву в квітні рівною нулю, грудень поточного року – перший місяць, в якому шанси перевищують 50%.
Курс долара відносно японської нацвалюти знизився в ході торгів до 108,84 ієни з 109,79 ієни напередодні. За останні три сесії ієна подорожчала до долара на 3,2%. Євро опустився до цього часу до 124,28 ієни з 125,16 ієни в середу.
Уряд Японії невідступно відстежує коливання ієни, заявив головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга на регулярній ранковій прес-конференції. Третій день поспіль він використовував одну і те ж формулювання про увагу уряду, підкреслюючи негативний вплив надмірних коливань нацвалюти на економіку.
Представник Мінфіну Японії, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що зміни курсу ієни є односторонніми і відомство спостерігає за ситуацією.
Разом з тим аналітики відзначають, що попередні валютні інтервенції в Японії не приводили до сталого ослаблення ієни.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас