Український Facebook вразив вірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український Facebook вразив вірус

Кримінал
1741
До України докотилася хвиля Facebook-хробака, який останні два дні активно поширювався в Західній Європі і США. Про це повідомляє Watcher.
Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось із його друзів зробив пост і “тегнув” його. У самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка вас “тегнула”, коли ви натискаєте на відео, потрапляєте на сайт, де до вашого браузера встановлюється розширення. Відомі поки факти зараження користувачів з браузером Chrome, але інші браузери теж можуть бути уразливі.
Якщо користувач клацнув на відео, а воно може потрапити до вас через пост одного, так і через особисте повідомлення, і ви користуєтеся браузером Chrome – дуже висока ймовірність, що він уже почав розсилати повідомлення вашим друзям з цим вірусом.
Повідомляється, що необхідно відкрити диспетчер задач браузера і закрити процеси, які викликають підозру. Потім потрібно відкрити список встановлених в браузері розширень (chrome: // extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно або які викликають у вас підозру.
Наприклад, April First Prank Toolkit. Далі необхідно видалити всі пости, де користувач “тегнув” своїх друзів і особисті повідомлення. Потім треба знайти в переліку додатків, які у користувача встановлені в Facebook і видалити ті, походження яких викликає сумніви.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас