Ціни на нафту ростуть в очікуванні даних про запаси, Brent подорожчала до $ 38,8 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть в очікуванні даних про запаси, Brent подорожчала до $ 38,8 за барель

Енергетика
151
Нафта дорожчає в середу на сигналах скорочення запасів палива в США.
Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:05 за Києвом зросла на $ 0,91 (2,40%) – до $ 38,78 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 1,05 (2,93%) – до $ 36,94 за барель.
Як повідомив напередодні Американський інститут нафти (API), товарні запаси нафти в США минулого тижня впали на 4,3 млн барелів.
Офіційні дані будуть опубліковані Міненерго о 17:30 за Києвом в середу. Опитані аналітики очікують, що запаси виросли на 2,85 млн барелів і встановили черговий рекорд за 80 років.
Тим часом напередодні офіційний представник Кувейту в ОПЕК Наваль аль-Фузайа заявив, що найбільші світові виробники нафти на переговорах в Досі 17 квітня можуть домовитися про замороження видобутку на рівні лютого. Він підкреслив, що в умовах падіння цін у держав немає іншого вибору, окрім як припинити зростання виробництва, і позиція Ірану їм не завадить.
“Сьогодні на нафтовому ринку два головні чинники, – каже аналітик Nordea Markets Тіна Сальтведт. – Ціни на нафту як і раніше дуже низькі, і багато хто сподівається на певні домовленості з заморожування видобутку в Досі. Крім того, всі чекають даних про запаси”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас