КМДА не вважає, що до неплатоспроможності "Хрещатика" привело виведення коштів комунальних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА не вважає, що до неплатоспроможності "Хрещатика" привело виведення коштів комунальних підприємств

Кредит&Депозит
894
Обсяг виділених коштів не міг привести до неплатоспроможності банку, так як ця сума є незначною в загальному портфелі.
Про це в ході прес-конференції повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Геннадій Пліс.
За його словами, з початку року комунальні підприємства Києва вивели з неплатоспроможного банку “Хрещатик” тільки 25%, або 115 млн грн своїх коштів в банку, але це не могло привести до неплатоспроможності банку, так як ця сума є незначною в загальному портфелі банку.
Київська міська державна адміністрація пояснює зміну банків обслуговування комунальних підприємств відмовою Київської міської ради проводити докапіталізацію банку “Хрещатик”.
“Депутати Київради від “Самопомочі” і “Свободи” неодноразово піднімали питання виключення з бюджету графи докапіталізації. Такі заяви не можуть не впливати на ліквідність банку. Кожен керівник приймав рішення про деверсіфікацію ризиків”, – сказав він.
Раніше інформоване джерело в банку повідомило ЗМІ, що комунальні підприємства м.Києва, підзвітні Київській міській державній адміністрації (КМДА), незадовго до введення тимчасової адміністрації в банк “Хрещатик” встигли вивести з банку близько 300 млн грн своїх коштів.
«Близько 300 мільйонів, з них все і почалося», – сказав співрозмовник агентства, уточнюючи, що це сталося в п’ятницю, 1 квітня, або за два дні до визнання банку неплатоспроможним.
Як повідомлялося, Національний банк 5 квітня визнав неплатоспроможним банк “Хрещатик”.
24,9379% акцій банку належить Київміськадміністрації.
Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас